Sunday, October 03, 2010

[Tutorial PHOTOSCAPE vol.3-Bagaimana nak 'Sensot' part tertentu dalam gambar? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Ok kali ni aku nak berkongsi pengetahuan bagaimana
Nak guna efek-efek tertentu
especially how to 'sensot' part tertentu
dalam gambar...
|
|
|
V

Seperti biasa kalau tak faham sila double-click image.
Klik butang Home---> Bright, color
Keluar kotak kecikkk tuuu kan?
Korang pilihlah efek colour utk gambar yg diedit tu
Korang nak Nampak dark ke grayscale ke sephia ke bright ke
Pilih jekkk kat dalam tu…yg penting kt pandangan korang
Gambar korang tantekkk hihi

Mungkin korang tak berapa nak suka background gambar korang kan?
Korang bagi hitam jekkkk hehe
Klik Tools --> Paint brush
Pilihlah warna kesukaan dan saiz berus anda hehe
Lepas tu decorate la suka hati korang :P


Nampak tak words dalam gambo tu disensored?
Korang nak sensored apa??nananana hehe
Klik Tools --> Mosaic
Lepas tu korang pilihlah nak mosaic low, middle, high or jitter
Simple kan??hehe
Selamat mencuba yerrr kamu kamu kamu..
See you in the next tutorial (^___8)


*double-click gambar utk lebih jelas*


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Anda sedang membaca artikel [Tutorial PHOTOSCAPE vol.3-Bagaimana nak 'Sensot' part tertentu dalam gambar? ] dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2010/10/tutorial-photoscape-vol3-bagaimana-nak.html
Semoga artikel [Tutorial PHOTOSCAPE vol.3-Bagaimana nak 'Sensot' part tertentu dalam gambar? ] ini dapat memberi manfaat untuk semua.