Sunday, October 03, 2010

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.1-intro ]

Salam semua (^__^)
Aku nak share kemahiranku yg tak seberapa ni
Dulu masa kuliah, kawan2 selalu tanya camna nak edit gambar2
Masa tu aku tiada masa nak explain & ajar dgn teliti
Memandangkan jenis aku ni tak berapa nak pandai mengajar
Sebab aku malu & sopan wakakaka *ok tipu*

Ok2 janganlah nak ejek sebab aku sekadar nak
Buat tutorial guna software PHOTOSCAPE jerrkk hehe
Sebab aku xreti nak guna Adobe Photoshop
Tapi ok jg PHOTOSCAPE even tak selawa Adobe Photoshop

Software ni agak mudah, ringkas dan pantas hehe
Tapi mungkin ada yg nak belajar jugakk kan software ni
Mungkin masih tercari2..mehhh aku ajar hihi
Mula2 kamu download dulu software Photoscape
DOWNLOAD PHOTOSCAPE FREE kat sini ok

lepas download tu install lah macam biasa ikut arahan
lepas dah install, kamu klik icon Photoscape tu
lepas tu tadaaaaaaa
|
|
|
|
V


Gambar tu sample jekkk ok..yg tu kt my skrin
Ok utk permulaan aku nak ajar benda simple jekkk dulu
Semua benda pun kena belajar dari basic dulu kan hehe
Kamu klik butang ‘Editor’
Lepas tu kamu akan dibawa ke
|
|
|
|
V


Dah jumpakan?
Kenalah ada gambar barulah dapat editkan?
Kamu pilihlah gambar mana kamu nak edit ok?
Lepas tu nanti kita continue lagi k hehe
See you in the next tutorial..tunggu tau (^___-)

*double-click gambar utk lebih jelas hihi*


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Anda sedang membaca artikel [ Tutorial PHOTOSCAPE vol.1-intro ] dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2010/10/tutorial-photoscape-vol1-intro.html
Semoga artikel [ Tutorial PHOTOSCAPE vol.1-intro ] ini dapat memberi manfaat untuk semua.