Thursday, June 10, 2010

= Bagaimana nak tempek 'Nuff Floating'?? =

bagaimana nak tempek NUFF FLOATING???
Saya pun baru belajar tadi..

saya try search kat google hehe
banyaklah cara tadi
ada yg saya faham & ada yg saya xfaham :P

tapi yg ni cara paling ringkas kot..
saya belajar dari dari SINI
saya bagi point ringkaslah ekk
|
|
|
|
V

1. Klik 'Dashboard' ---> 'Layout' ---> 'Page Element'

2. Klik 'Add Gadget' mana2 bahagian..pilih jakk

3. Klik bahagian 'HTML/Javascript'

4.Paste 'coding floating' seperti yg tertera dalam
gambar kat bawah ni

(means ---> your nuffnang coding skyscraper)

5. Klik 'Save'





Bookmark and Share

Anda sedang membaca artikel = Bagaimana nak tempek 'Nuff Floating'?? = dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2010/06/bagaimana-nak-tempek-nuff-floating.html
Semoga artikel = Bagaimana nak tempek 'Nuff Floating'?? = ini dapat memberi manfaat untuk semua.

10 COMMENTS:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaa...
tq 4 the knowledge...
;)

♥suterakasih♥ said...

ko dh try ke?jadi x?

FyZa said...

tengs 4 da tutorial swety..=)

siti aida said...

salam sutera kasih..
nak tanye blh? =))
nuffnang coding skyscraper nak dapat kat ne ye..maksud saye nak amik kat ne..kat add ads ke? ataupun mane2 code yang letak kat header, sidebar or antara post..saye tak bape paham..huhuhu

siti aida said...

salam sutera kasih..
nak tanye blh? =))
nuffnang coding skyscraper nak dapat kat ne ye..maksud saye nak amik kat ne..kat add ads ke? ataupun mane2 code yang letak kat header, sidebar or antara post..saye tak bape paham..huhuhu

♡ Sutera Kasih ♡ said...

@SITI AIDA: kod utk skyscraper tu awk boleh dpt dari iklan nuffnang yg dorang dh khaskan utk skyscraper..tp kalo xnak letak iklan, letak gambar pun boleh, contoh mcm kt sebelah kiri blog saya ni..ada nmpk kan gmbr kecik yg ada link blog saya?

siti aida said...

terima kasih sutera.. =))
iklan khas utk sktcraper? nak dapat cemane ye.. :(

♡ Sutera Kasih ♡ said...

@SITI AIDA: sama2 :) sori lmbt reply, time cuti ni jarang nk blogging slalu dh, tu yg lmbt cek komen kt blog..urm, if kmu ada bnda urgent nk tanya, tanya jekk kt page FB blog saya k :]

iklan khas utk skyscraper tu kmu leh dpt kt akaun nuffnang.iklan nuffnang skyscraper tu ada dh kt blog kamu, tu kat sidebar sebelah kanan yg paling atas tu..itula code die :)

siti aida said...

owh ye ke..hehehe. baru saya tau. maaf la, saya ni bute it sikit...terima kasih banyak2 ye sutera sudi layan saya yang bute it ni.. =))

♡ Sutera Kasih ♡ said...

@SITI AIDA: hehe no problem bahh :) kamu copy jekk code yg sedia ada tu ok..tp sebelum paste tu, taip dulu code depan yg mcm kt gambar rajah tu k..